Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Şefii secţiilor Neonatologie şi Obstetrică din Spitalul "Sf.Andrei" Galaţi au fost suspendaţi din funcţii

Consiliul Etic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi şi Comisia de Control înfiinţată prin Ordinul Ministrului Sănătăţii au decis în data de 05 februarie, în primă instanţă, suspendarea din funcţie pe perioada cercetării disciplinare a medicilor şefi de la secţiile Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie.

Potrivit unui comunicat de presă a Ministerului Sănătăţii, procedura de cercetare disciplinară continuă şi vizează, pe lângă cei doi şefi de secţie, şi celelalte cadre medicale implicate în acest caz, respectiv medicul primar neonatolog şi medicul primar obstetrician. Rezultatele finale ale cercetărilor vor fi comunicate la începutul săptămânii viitoare.

Comisia Ministerului Sănătăţii a anunţat, la sfârşitul lunii ianuarie, după ce a analizat cazul copilului cu fractură de femur tratat incorect la Spitalul "Sfântul Andrei" din Galaţi că a propus sancţionarea disciplinară a şefilor secţiilor de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie, dar şi a medicilor neonatolog şi obstetrician care l-au tratat.

Propunerile Comisiei Ministerului Sănătăţii a fost înaintată conducerii spitalului gălăţean şi şefilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Galaţi, instituţiile abilitate să ia decizii în acest sens.

Secretarul de stat a precizat că raportul final în cazul anchetei de la Spitalul "Sfântul Andrei" din Galaţi va fi prezentat ministrului Sănătăţii şi trimis DSP Galaţi şi Colegiului Medicilor din Galaţi.

Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Galaţi, medicul Dumitru Cristea, în plângerile depuse de către tatăl copilului sunt reclamate atât o eroare de diagnostic şi conduită terapeutică în tratarea copilului, cât şi comportamentul medicilor faţă de pacient.

Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 Astazi vineri, 24 noiembrie 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

291,3

Ce reprezintă acest număr?