Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Studiu: Viaţa în apropierea aeroportului creşte riscul bolilor cardiovasculare
Potrivit unui studiu nepublicat, realizat la comanda Agenţiei Federalede Mediu din Germania, arată că bărbaţii expuşi în mod regulat la zgomotul avioanelor cu reacţie prezintă un risk cu 69% mai ridicat de afecţiuni cardiovasculare. În cazul femeilor care locuiesc în apropierea rutelor aeriene riscul este chiar mai ridicat, respectiv de 93%, comparativ cu persoanele care trăiesc în spaţii cu un nivel normal de zgomot.

Studiul mai arată că femeile care sunt expuse în timpul zilei la zgomotul avioanelor cu reacţie (la un nivel de peste 60 decibeli)prezintă un risc de 172% de a suferi un atac cardiac.

De asemenea, concluziile cercetătorilor germani arată că pentru persoanele care trăiesc în proximitatea aeroporturilor există un risc ridicat pentru creşterea tensiunii şi pentru arte boli cardiovasculare.

Studiu urmează să fie publicat în luna ianuarie, 2010.

O cercetare asemănătoare realizată la solicitarea autorităţilor locale din Bonn a arătat că femeile care sunt expuse în timpul nopţii la zgomotele de peste 60 de decibeli, produse de avioanele cu reacţie prezintă un risc un risc dublu de cancer de sân.

"Se pare că femeile sunt mai sensible decât bărbaţii la acest tip de zgomot, însă eu aş recomanda tuturor să se gândească de două ori înainte de a locui în apropierea unui aeroport. Nu este doar zgomotul aeronavelor care poate conduce la deces. Emisiile avioanelor sunt de asemenea foarte periculoase", a declarat Eberhard Greiser, profesor de epidemiologie la Universitatea din Bremen.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 Astazi vineri, 24 noiembrie 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

291,3

Ce reprezintă acest număr?