Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Ministerul Sănătăţii începe promovarea vaccinării împotriva virusului AH1N1
Ministerul Sănătăţii a decis schimbarea mesajelor difuzate prin intermediul televiziunilor, pentru combaterea gripei pandemice. Astfel, începând de luni, posturile de radio şi televiziune vor începe promovarea vaccinării împotriva virusului AH1N1. Noul mesaj spune că "vaccinarea este cea mai sigură formă de prevenire. Previne formele severe de boală şi riscul de deces". Mesajul se termină cu un îndem adresat populaţiei: "Vaccinează-te! Te protejezi pe tine şi pe cei din jurul tău!"

Introducerea acestui nou mesaj are loc după ce s-a constatat o reticenţă ridicată faţă de vaccinul produs la Institutul Cantacuzino, inclusiv în rândul personalului medical cu atribuţii în combaterea extinderii pandemiei. Mai mult decât atât, vaccinul este privit cu multă neîncredere şi în rândul bolnavilor cronici, deşi este ştiut faptul că aceştia, în caz de infectare cu virusul AH1N1, prezintă cel mai mare risc de deces.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat, joi, după şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, că "e o eroare totală" ca presa să pună în discuţie dacă populaţia trebuie să se vaccineze sau nu.

Până în prezent, vaccinul a fost administrat la circa 30.000 de persoane.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 Astazi vineri, 24 noiembrie 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

291,3

Ce reprezintă acest număr?