Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Efecte post-mahmureală mai greu de suportat în cazul consumului de whisky, decât în cel de votcă
Un studiu realizat la Universitatea Brown din Marea Britane a arătat că starea de post-mahmureală după consumul excesiv de whiski e mai greu de suportat decât în cazul consumului de votcă, se arată într-o ştire transmisă de BBC

Studiul a inclus 95 de voluntari care au fost împărţiţi în două grupuri, fiecare primind spre consum whisky, respectiv votcă. Experimentul a fost repetat două nopţi, iar în cea de-a treia celor două grupuri li s-a dat o băutură "placebo" care nu conţinea alcool.

În ziua ce a urmat după fiecare din cele trei nopţi, subiecţii din cele două grupuri au fost întrebaţi cum se simt şi au fost testaţi asupra capacităţii de a executa anumite activităţi.

Concluziile studiului au indicat că persoanele care au consumat whisky au raportat într-o proporţie semnificativ mai mare simptome precum ameţeli, sete, oboseală.

Se pare că la baza acestei diferenţe se află anumite molecule, numite "congeneri" care se regăsesc în whisky, dar nu şi în vodcă. Aceşti "congeneri" conţin cantităţi mici de substanţe chimice precum acetona, acetildehide şi tananţi.

Cu toate acestea capacitatea de concentrare asupra executării unor activităţi a fost sensibil egală între cele două grupuri.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 Astazi marţi, 21 noiembrie 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

288,7

Ce reprezintă acest număr?