Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Nivelul scăzut de tiroxină asociat cu naşterea dificilă
Nivelul scăzut de tiroxină la femeile gravide poate cauza probleme la naştere, conform unui studiu recent realizat de cercetătorii olandezi de la Universitatea Tilburg, informează BBC.

Astfel, în cazul gravidelor cu un nivel scăzut al hormonului tiroidian, copiii au tendinţa de a se poziţiona greşit, cu faţa mai degrabă către spatele mamei, decât spre abdomen.

Potrvit autorilor studiului, deficienţele hormonului tiroidian au o frecvenţă relativ ridicată în rândul gravidelor, afectând una din 10 sarcini. Din acest motiv, analiza sângelui pentru verificarea nivelului de tiroxină în perioada ante-natală trebuie să devină o rutină în practica medicală.

Studiul a inclus aproape 1,000 de gravide cu o stare aparent sănătoasă. Analizele au arătat însă că nivelul scăzut de tiroxină în perioada celor 36 de săptămâni ale sarcinii este strâns corelat cu pozţionarea anormală a capului fătului, fapt care prezintă un risc ridicat şi necesită o asistenţă specială la naştere.

Dr. Victor J. Pop, profesor la Universitatea Tilburg, Olanda, consideră că "descoperirile recente au arătat că dezvoltarea activităţii motorii la copii de doi ani este corelată cu nivelul scăzut al hormonului tiroidian în timpul sarcinii. Decurge de aici că funcţionarea slabă a tiroidei materne poate influenţa mişcarea fătului".


Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 Astazi marţi, 21 noiembrie 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

288,7

Ce reprezintă acest număr?