Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Studiu: două gene responsabile pentru cancerul cerebral agresiv

Cance cerebral agresiv - MedabilityUn studiu recent realizat de o echipă de la Universitatea Columbia, SUA, a identificat două gene care „controlează” manifestarea aşa-numitului glioblastom multiform, o formă agresivă de cancer cerebral.
Concluziile cercetărilor, publicate în revista Nature, arată că genele C/EPB şi Stat3 sunt active la circa 60% din pacienţii diagnosticaţi cu glioblastom multiform. Aceste două gene lucrează în tandem pentru activarea altor gene care generează celulele cerebrale canceroase.
Potrivit studiului, toţi pacienţii ale căror tumori arătau că cele două gene sunt active au murit în cel mult 140 de săptămâni de la diagnosticare. Spre deosebire de aceştia, circa 50% din pacienţii la care nu s-a înregistrat activitatea acestor gene au supravieţuit după această perioadă.
Cercetătorii consideră că cele două gene reprezintă un "centru de control" al cancerului cerebral agresiv. „Odată ce sunt activate simultan, cele două gene lucrează împreună pentru activarea altor sute de gene care transformă celulele cerebrale în celule migratoare deosebit de agresive”, a arătat coordonatorul studiului, Dr. Antonio Iavarone.
Oamenii de ştiinţă anticipează că realizarea unei combinaţii de medicamente care să inhibe cele două gene ar putea constitui o terapie deosebit de eficientă pentru pacienţii cu această formă de cancer.

Mai multe detalii...

Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 Astazi marţi, 21 noiembrie 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

288,2

Ce reprezintă acest număr?