Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Ministerul Sănătăţii încearcă să descurajeze comerţul pe Internet cu medicamente
Într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, românii sunt sfătuiţi să nu cumpere medicamente vândute prin Internet sau prin mica publicitate.

Intervenţia Ministerului Sănătăţii are loc în urma unor ştiri difuzate în presă în care se arăta dezvoltarea unei pieţe paralele, unde medicamentele pot fi cumpărate la preţuri mult mai mici, decât cele din farmacii. De notat însă că multe din produsele farmaceutice vândute în acest fel au fost obţinute iniţial în baza unor reţete compensate sau gratuite. Rezultă de aici că diferenţa între preţul la raft şi cel practicat pe piaţa neagră este suportat din fondurile publice pentru compensarea medicamentelor.

"Dacă se întâmplă lucrul ăsta, înseamnă că cei care iau medicamente în regim compensat şi gratuit, nu au nevoie de ele," a declarat Clara Popescu, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor.

Autorităţile intenţionează să interzică acest comerţ, însă până în prezent nu a fost găsită încă o formulă adecvată. "În luna septembrie aveam ca temă să facem o lege care să interzică vânzarea medicamentelor pe internet, vorbesc de medicamentele care se dau cu reţetă", a spus reprezentantul Colegiului Farmaciştilor.

Aşadar, lucrurile rămân deocamdată neschimbate, iar tot ceea ce poate Ministerul Sănătăţii este să atragă atenţia persoanelor care cumpără astfel de produse că îşi asumă un mare risc în ceea ce priveşte sănătatea, deoarece este foarte probabil ca medicamentele vândute în aceste condiţii să fie contrafăcute.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 Astazi vineri, 24 noiembrie 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

291,2

Ce reprezintă acest număr?