Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Studiu recent despre transmiterea gripei AH1N1: copiii, de două ori mai expuşi decât adulţii

AH1N1 transmission in children - MedabilityUn studiu realizat de o echipă de cercetători britanici şi americani a relevat faptul că transmiterea gripei pandemice AH1N1 este de două ori mai riscantă în rândul copiilor, decât în cazul adulţilor.

Echipa de cercetare a inclus specialişti de la Imperial College London, din Marea Britanie şi de la Centres for Disease Control and Prevention, Atlanta, din Statele Unite. Concluziile studiului au fost publicate în The New England Journal of Medicine.

În cadrul cercetărilor au fost studiate 216 de gospodării în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal. Au fost de asemenea analizate 600 de contacte între pacienţii-index (cei care au contactat primii gripa) şi ceilalţi membri ai familiilor lor.

Astfel, s-a constatat că în 13% din numărul total de contacte (78 din 600) a avut loc apariţia unor afecţiuni respiratorii acute. Raportat la numărul gospodăriilor, studiul a relevat că în 72% (156, din 216 gospodării), pacienţii-index nu au transmis boala către niciunul din membrii familiilor lor, în timp ce în 21% (46) din familii, gripa a fost transmisă la unul din membri, iar în 6% (4) din gospodării s-a transmis la mai mult de un membru.

O concluzie importantă a studiului arată că persoanele cu vârsta până la 18 ani sunt de două ori mai expuse la contactarea virusului gripal, comparativ cu adulţii cu vârsta cuprinsă între 19 şi 50 de ani. De asemenea, persoanele cu vârsta de peste 50 de ani par a fi cel mai puţin expuse la contactarea gripei AH1N1.

Explicaţia pentru expunerea foarte mare a copiilor cu vârsta între 0-18 ani are la bază analiza serologică a pacienţilor care a relevat că la persoanele adulte preexistă un răspuns imun împotriva gripei AH1N1. Acest răspuns imun preexistent este identificat într-o proporţie mai mică la tineri şi e foarte rar întâlnit la copii.

Studiul a mai relevat că intervalul mediu cuprins între contactarea bolii de către un pacient şi transmiterea sa către un alt membru al familiei sale este de 2,6 zile.

Pe ansamblu însă, cercetătorii au constatat că transmisibiliatea gripei AH1N1 este mai scăzută în comparaţie cu pandemiile precedente.


Mai multe detalii privind acest studiu (engleză)
Descarcă fişierul PDF cu concluziile studiului (engleză)
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 Astazi vineri, 24 noiembrie 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

291,3

Ce reprezintă acest număr?