Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Ministerul Sănătăţii începe verificările privind modul în care se face vaccinarea împotriva gripei AH1N1
Streinu Cercel - MedabilityMinisterul Sănătăţii va verifica modul în care se desfăşoară vaccinarea împotriva gripei noi, în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

Începând de mâine, 12 ianuarie a.c., o echipă a ministerului condusă de prof. dr. Adrian Streinu Cercel va controla activitatea medicilor de familie în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva virusului A/ H1N1 a pacienţilor înscrişi pe liste.

Concomitent cu aceste verificări, inspectorii sanitari de stat desfăşoară, în perioada 7 -27 ianuarie a.c., acţiuni de control similare şi în cazul vaccinărilor din programul naţional de vaccinare, dar şi împotriva gripei sezoniere.

La vidoeconferinţa cu direcţiile de Sănătate Publică, care a avut loc în data de 7 ianuarie, secretarul de stat prof. dr. Adrian Streinu Cercel a atras atenţia medicilor de familie că s-au primit reclamaţii din partea pacientilor în legătura cu lipsa vaccinurilor din cabinetele de medicină primară şi cu refuzul medicilor de a vaccina împotriva gripei A/H1N1.

Atragem atenţia că refuzul medicilor de familie de a vaccina cetăţenii şi obligarea acestora de a semna declaraţii prin care să îşi asume eventuale reacţii adverse ale vaccinului pot duce la sancţionare.

(Sursa: Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii)
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 Astazi vineri, 24 noiembrie 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

291,3

Ce reprezintă acest număr?