Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Federaţia "Solidaritatea Sanitară": Veniturile cadrelor medicale vor scădea cu până la 50% prin legea salarizării unice

Medici - MedabilityPreşedintele Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" din România, Vasile Rotilă, a declarat, pentru Rrealitatea FM, că veniturile cadrelor medicale pot scădea cu până la 50% în condiţiile aplicării Legii unice de salarizare.

Principala scădere va rezulta din anularea, în 2010, a sporurilor pentru orele de muncă prestate în zilele libere sau în sărbătorile legale. De asemenea, va fi anulat şi sporul pentru orele suplimentare, oferindu-se în schimb zile de concediu. Ambele decizii vor avea un impact semnificativ în anumite activităţi medicale unde, prin natura obligaţiilor de serviciu, orele suplimentare sau munca în zilele libere generau o pondere însemnată din veniturile personalului medical.

O altă hotărâre care va diminua veniturile cadrelor medicale este eliminarea tichetelor de masă şi a altor sporuri.

Vasile Rotilă a comentat declaraţia premierului Emil Boc potrivit căreia salariile nu vor scădea în urma aplicării Legii unice a salarizării. Preşedintele Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" spune însă că trebuie făcută o distincţie între salariu şi venituri. Astfel, chiar dacă salariul va rămâne probabil la acelaşi nivel, medicii şi asistenţii vor lua mai puţini bani în mână ca urmare a anulării sporurilor şi altor componente din veniturile acestora.

De altfel, Federaţia "Solidaritatea Sanitară" a înaintat Ministerului Sănătăţii un set de propuneri pentru modificarea Regulamentului de sporuri aplicat personalului medical. [vizualizează]

Pe masa Guvernulu se află acum hotărârea care completează legea 330 privind sistemul unitar de salarizare, astfel încât ordonartorii de credite să poată întocmi statele de plată începând cu luna februarie a acestui an.

Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 Astazi marţi, 21 noiembrie 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

288,2

Ce reprezintă acest număr?