Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Studiu: Speranţe pentru tratamentul leucemiei acute limfoblastice cu celule T
lymphoblasts-medability.jpgCercetătorii australieni de la Universitatea Melbourne sunt de părere că au o făcut un pas important în încercarea de a trata leucemia acută limfoblastică cu celule T.

În urma mai multor teste făcute pe şoareci, oamenii de ştiiţă au obvesrvat că o celulă cu rol important în dezvoltarea leucemiei acute limfoblastice cu celule T (LAL T) a continuat să supravieţuiască în urma radioterapiei. Drept urmare, echipa de cercetători consideră că dacă vor direcţiona tratamentul către această celulă vor putea să oprească revenirea bolii. Totuşi, în opinia lor, va fi încă nevoie de multe studii în această direcţie.

Studiul a arătat că 99% din celulele timusului (glanda responsabilă cu protecţia faţă de infecţii) au fost distruse în urma radiaţiilor, cu excepţia aşa-numitei celule Lmo2, care a supravieţuit datorită proprietăţilor sale asemănătoare unei celul stem. Din acest motiv, autorii studiului cred că Lmo2 ar fi responsabilă producerea bolii.

Coordonatorul studiului, Dr. Matthew McCormack a declarat pentru revista Science: "Descoperirea noastră că aceste celule sunt similare celulelor stem obişnuite explică de ce sunt capabile să supravieţuiască o perioadă lungă de timp. De asemenea, explică de ce sunt extraordinar de rezistente la tratament".

Cu toate acestea autorii studiului cred că va fi nevoie de mai mulţi ani de cercetări până se va ajunge la stadiul testelor clinice.

Leucemmia acută limfoblastică cu celule T este o formă mai rară de leucemie, ce se manifestă mai des la copiii mari şi la adolescenţi, dar poate fi întâlnită şi la adulţi.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 Astazi marţi, 21 noiembrie 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

288,2

Ce reprezintă acest număr?