Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Reacţie severă la vaccinul AH1N1, la o femeie din Arad
vaccinare_femeie_.jpgDirecţia de Sănătate Publică (DSP) Arad a confirmat că o femeie în vârstă de 30 de ani a fost internată la Spitalul Judeţean Arad ca urmare a unor reacţii severe apărute după vaccinarea împotriva virusului pandemic AH1N1.

Directorul departamentului de epidemiologie din cadrul DSP Arad, dr. Dana Negru, a declarat pentru Mediafax că pacienta "a făcut o reacţie adversă neobişnuită la vaccin, în sensul că au persistat mialgiile de aproape două săptămâni, cu stări febrile şi stare generală alterată. Tratamentul iniţial a implicat şi o simptomatologie convulsivă".

Medicii care au tratat-o pe femeia din Arad consideră că starea sa sa îmbunătăţit în ultima perioadă. "Pacienta acuză în special dureri musculare la membrele inferioare. Este examinată şi ţinută sub observaţie, având o evoluţie favorabilă", a declarat dr. Mirandolina Prişcă, de la Secţia de Neurologie din Sptialul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Potrivit relatărilor pacientei reacţiile adverse se manifestă sub forma unei paralizii la membrele inferioare. "E ca şi o paralizie, am furnicături şi uneori nu îmi simt deloc picioarele", a declarat pacienta. De asemenea, ea a acuzat probleme digestive şi stări febrile.

Femeia a fost vaccinată cu CANTGRIP pe data de 11 ianuarie şi a manifestat probleme încă de a doua zi, iar situaţia s-a agravat în zilele următoare. În prima fază, tratamentele prescrise de medici nu au dat rezulate, până când pacienta a fost transferată la Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Arad.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 Astazi vineri, 24 noiembrie 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

291,3

Ce reprezintă acest număr?