Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Scandal pe vaccinul AH1N1: Novartis ameninţă statele care şi-au redus comenzile iniţiale
novartis-medability.jpgProducătroul elveţian de medicamente Novartis a avertizat statele care îşi anulează comenzile de vaccin împotriva gripei pandemice, transmite AFP. În schimb, grupul elveţian spune că va face oferte preferenţiale către statele care şi-au respectat înţelegerile.

După regresul gripei AH1N1 şi după ce s-a constatat posibilitatea de vaccinare cu o singură doză, în loc de două prescrise în primă fază, mai multe ţări, printre care Germania, Belgia, Norvegia şi Spania au redus comenzile făcute iniţial. Acest lucru i-a deranjat însă destul de serios compania elveţiană care a produs deja o mare parte din dozele comandate.

Preşedintele grupului , Daniel Vasell, şi-a exprimat deschis indignarea faţă de ţările care şi-au revizuit comenzile. "Aceleaşi guverne care au făcut multe presiuni asupra industriei farmaceutice pentru a oferi rapid vaccinul afirmă acum că nu mai vor să cumpere ceea ce au comandat", a spus Vasella.

Mai mult decât atât, şeful producătorului de medicamente a adresat la fel de direct un avertisment către statele care şi-au redus comenzile. "Data viitoare când va fi o nouă pandemie - şi va mai fi - guvernele care ne-au fost parteneri fiabili vor beneficia de un tratament preferenţial", a arătat preşedintele Novartis.

Acesta s-a arătat foarte "inflexibil" faţă de statele care vor să înapoieze o parte din dozele de vaccin antigripal deja livrate. "Ceea ce a fost livrat trebuie păstrat şi plătit. Avem contracte constrângătoare pentru ambele părţi", a avertizat Vasella.

Ca alternativă, Novartis şi-a arătat disponibilitatea de accepta ca în cuantumul dozelor de vaccin returnate să furnizeze alte produse farmaceutice de interes pentru guvernele în cauză.

Anul trecut, grupul farmaceutic elveţian a livrat peste 100 de milioane de doze de vaccin AH1N1 şi a ajuns astfel la o cifră de afaceri de circa un miliard de dolari.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 Astazi vineri, 24 noiembrie 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

291,3

Ce reprezintă acest număr?