Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Ministerul Sănătăţii respinge ipoteza reacţiilor adverse la vaccinul CANTGRIP manifestate la femeia din Arad.
cantgrip-medability.jpgComitetul de gripă al Ministerului Sănătăţii a infirmat, miercuri, ipoteza reacţiilor adverse la vaccinul antipandemic, constatat în cazul femeii de 30 de ani din Arad.

În concluziile raportului Comitetului de criză se menţionează că documentele medicale întocmite de unitatea sanitară în care a fost tratată femeia din Arad nu indică niciun element clinic obiectiv legat de o afectare neurologică a pacientei.

În consecinţă, specialiştii infecţionişti şi epidemiologi din cadrul Comitetului de gripă consideră că "este puţin probabilă o relaţie de cauzalitate între administrarea vaccinului pandemic şi simptomatologia acuzată de pacientă".

Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii nu a exclus categoric o legătură între vaccinul CANTGRIP şi reacţia severă avută de pacienta din Arad. Aşadar, cazul rămâne în continuare în evaluare, conform comunicatului emis de Comitetul de gripă.

Marţi, Direcţia de Sănătate Publică Arad a confirmat că o femeie în vârstă de 30 de ani a fost internată la Spitalul Judeţean Arad ca urmare a unor reacţii adverse puse pe seama vaccinului împotriva virusului AH1N1. Pacienta se vaccinase în urmă cu două săptămâni, după care a resimţit stări febrile şi afecţiuni musculare. De asemenea, femeia a acuzat şi probleme de ordin digestiv. În prima fază, reprezentanţii departamentului de epidemiologie din cadrul DSP Arad au apreciat că e vorba de o reacţie adversă severă la vaccinul pandemic.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 Astazi vineri, 24 noiembrie 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

291,3

Ce reprezintă acest număr?