Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Ministrul Sănătăţii intenţionează să transfere şi managementul spitalelor către autorităţile locale
cseke-attila-medability.jpgAflat într-o vizită de lucru la Târgu Mureş, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a susţinut ideea descentralizării totale a sistemului sanitar. După transferul clădirilor către autorităţile locale, va urma şi trecerea managementului spitalelor în subordinea consiliilor judeţene.

"Implicarea autorităţilor locale poate aduce un plus în funcţionarea instituţiilor sanitare. În prezent avem un sistem cu două capete: clădirile aparţin de autorităţile locale, iar managementul spitalelor aparţine de minister. Trebuie să ne decidem în ce sens ne continuăm drumul, pentru că momentan stăm cam în mijlocul drumului. Deci ori dăm înapoi statului clădirile spitelelor, ori transferăm şi managementul către autorităţile locale sau judeţene, adică descentralizăm sistemul", a declarat ministrul.

Acesta a optat totuşi pentru varianta descentralizării totale, dând ca exemplul investiţiile făcute de Consiliul Judeţean Mureş în spitalele pe care le are în administrare. "Şi Mureşul este un exemplu foarte bun în ce priveşte rezultatele implicării autorităţilor locale în dezvoltarea infrastructurii locale: Consiliul Judeţean Mureş a alocat fonduri, sigur, în limita posibilităţilor, pentru reabilitări, pentru modernizarea unor secţii de spital şi se vede rezultatul", a arătat Cseke Attila

Vizita de lucru din judeţul Mureş a inclus inaugurarea unui spital construit din capital privat şi o serie de discuţii cu reprezentanţii angajaţilor din sistemul sanitar. De asmenea ministrul a avut o înâlnire cu Rectoratul Universităţii de Medicină şi Farmacie.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 Astazi marţi, 21 noiembrie 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

288,7

Ce reprezintă acest număr?