Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Femeia din Arad care a acuzat reacţii adverse la vaccinul CANTGRIP va solicita expertiza medicilor germani
cantgrip2_medability.jpgFemeia din Arad care a acuzat reacţii adverse în urma vaccinării împotriva virusului AH1N1 a afirmat că intenţionează să se adreseze medicilor din Germania pentru o expertiză în acest caz. Decizia pacientei vine după ce Comitetul de gripă al Ministerului Sănătăţii a concluzionat că "este puţin probabilă o relaţie de cauzalitate între administrarea vaccinului pandemic şi simptomatologia acuzată de pacientă".

De altfel, sfătuită de familie, tânăra a decis de curând să se interneze la Szeged, în Ungaria, cu speranţa că acolo va avea şanse mai mari de recuperare.

Femeia, în vârstă de 30 de ani, a resimţit dureri musculare cumplite a doua zi după ce i se administrase vaccinul împotriva gripei AH1N1. Timp de două săptămâni a tot sperat că aceste simptome vor dispărea de la sine, dar cum acest lucru nu s-a întâmplat, a decis să se interneze în spital.

Iniţial, Direcţia de Sănătate Publică Arad confirmase că simptomele manifestate la femeia internată la Spitalul Judeţean Arad ar putea fi puse pe seama vaccinului pandemic. Mai mult, reprezentanţii DSP au recunoscut la acea dată că din cele 13.000 de persoane vaccinate în Judeţul Arad, şase au avut reacţii adverse, iar dintre acestea trei au fost internate.

A doua zi însă Comitetul de gripă din cadrul Ministerului Sănătăţii a emis un comunicat în care afirma că, în urma analizelor datelor medicale, e puţin probabil să existe o legătură cauzală între durerile acuzate de pacientă şi vaccinul pandemic.

Acest lucru se pare că nu a convins-o şi pe pacientă care continuă să resimtă durerie, paralizia parţială a membrelor inferioare şi stările subfebrile.

De notat faptul că nici Ministerul Sănătăţii nu a exclus cu certitudine ipoteza ca reacţiile adverse să fi fost provocate de vaccinul AH1N1, considerând doar că acest lucru e puţin probabil. În ultima intervenţie publică pe această temă Ministerul Sănătăţii a confirmat că acest caz e în continuare în evaluare.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 Astazi luni, 20 noiembrie 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

287,8

Ce reprezintă acest număr?