Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Asociaţia Europeană a Medicamentelor nu a autorizat vaccinul pandemic CANTGRIP
cantgrip3_medability.jpgLista de vaccinuri recomandate de Agenţia Europeană a Medicamentelor nu cuprinde şi vaccinul românesc CANTGRIP pentru prevenirea virusului pandemic AH1N1. "Cantgrip nu se numără printre vaccinurile împotriva AH1N1 autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentelor", a declarat pentru România liberă purtătoarea de cuvânt a instituţiei, Monika Benstetter.

Totuţi, în opinia autorităţilor europene, nu a fost încălcată legislaţia comunitară atâta timp cât produsul în cauză este distribuit exclusiv pe piaţa internă românească. "Dacă produsul e doar pentru interiorul României, atunci totul depinde de autorităţile române", a afirmat Ton van Lierop, purtătorul de cuvânt al comisarului pentru Industrie, Gunter Verheugen, care autorizează vaccinurile comercializate pe piaţa europeană.

Aceeaşi poziţie este exprimată şi de Agenţia Naţională a Medicamentului: "Când un producător doreşte să autorizeze un produs centralizat se adresează Agenţiei Europene, dar în cazul nostru este vorba de un producător autohton, Institutul Cantacuzino, şi s-a adresat prin procedura naţională ANM-ului. Dacă vaccinul produs de Institutul Cantacuzino ajungea şi la alte state, atunci trebuia să se adreseze Agenţiei Europene", a arătat purtătorul de cuvânt al ANM, Anca Crupariu.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 Astazi marţi, 21 noiembrie 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

288,2

Ce reprezintă acest număr?