Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Ministerul Sănătăţii vrea să introducă standarde de cost la cabinetele de medicină şcolară
cseke-attila-medability.jpgMinistrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un dialog cu cititorii Hotnews, că intenţionează să propună o hotărâre de guvern pentru introducerea standardelor de cost în cabinetele medicale din unităţile şcolare. Unul din efectele importante ale actului normativ ar putea fi relocarea unor angajaţi din zonele în care există un excedent de personal.

"Există un proiect de HG privind standardele de cost şi la cabinetele de medicină şcolară. Situaţia se prezintă foarte simplu: În unele localităţi şi zone avem excedent de personal, inclusiv sanitar, iar în altele avem deficit", a explicat ministrul.

Cseke Attila a ţinut să dea asigurări că toate cadrele medicale vor fi menţinute în sistem, deşi unele dintre acestea vor trebui să fie relocate în alte zone. Potrivit proiectului de act normativ, Ministerul va stabili un cost mediu alocat pentru deservirea unui copil, urmând ca personalul din zonele excendentare să fie direcţionat către zonele unde există deficit de medici sau asistente medicale.

"Vom crea nişte standarde de cost prin care vom stabili cât plăteşte statul pentru un copi. Va trebui să creăm nişte standarde de cost, dar avem în vedere reorientarea personalului către unităţile unde există deficit de personal. Nu dorim în niciun caz ca aceste persoane să iasă din sistemul sanitar", a precizat ministrul.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 Astazi marţi, 21 noiembrie 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

288,7

Ce reprezintă acest număr?