Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Ministerul Sănătăţii va introduce co-plata serviciilor medicale, ca urmare a unei condiţionări din acordul cu FMI
cseke_attila2_medability.jpg09.02.2009
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un dialog cu cititorii Hotnews, că Ministerul Sănătăţii va promova un proiect de lege pentru reglementarea co-plăţii pentru serviciile medicale, ca urmare a unei înţelegeri de la sfârşitul anului trecut dintre Guvernul României şi Fondul Monetar Internaţional.


"Vom avea un proiect de lege de introducere a co-plăţii; e şi o condiţionalitate asumată de Guvern în acordul cu instituţiile financiare internaţionale. Termenul de introducere a fost finalul lui 2009 şi vom face propuneri de introducere a acestei măsuri", a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit noului sistem, persoanele asigurate vor beneficia pentru contribuţia la sistemul de asigurări de un pachet minim de servicii medicale. Însă la acest pachet minim se vor putea adăuga, contra cost, servicii suplimentare sau de o calitate superioară. "Va trebui să avem şi în România ce există în străinătate, anume un pachet de bază de servicii medicale. Şi care înseamnă că, în schimbul unei contribuţii, beneficiază de un anumit pachet de servicii definite de lege, iar dacă-ţi doreşti servicii mai bune sau suplimentare, acelea vor fi incluse într-un pachet, care va trebui altfel finanţat", a explicat Cseke Attila.

Ministrul a mai spus că instituţia pe care o conduce analizează şi posibilitatea introducerii asigurărilor private de sănătate ca o formă suplimentară de finanţare a sistemului. "În ce priveşte contribuţia,este o chestiune fundamentală: faptul că azi contribuie mai puţin persoane decât cei care sunt asiguraţi, dar fără a contribui. Un sistem de asigurare privată de sănătate poate aduce o rigoare mult mai mare în finanţarea sistemului sanitar. Analizăm acest lucru, dar implementarea va ţine mai mulţi ani. Vezi şi sistemul de pensii", a arătat ministrul.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 Astazi luni, 20 noiembrie 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

287,8

Ce reprezintă acest număr?