Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Îngrijirea copiilor de către bunici creşte riscul de obezitate infantilă
grandmother-medability-cursuri-emc.jpg17.02.2010
Copiii aflaţi în mod regulat sub supravegherea bunicilor prezintă un risc mai mare de a deveni supraponderali, conform unui studiu realizat în Marea Britanie pe un eşantion de 12.000 de copii în vârstă de trei ani.


Astfel, riscul de obezitate este cu 34% mai ridicat în cazul copiilor supravegheaţi în permanenţă de către bunici. În schimb, copii care merg la creşă nu prezintă riscul de a lua în greutate.

Studiul, publicat în International Journal of Obesity, a fost realizat pe baza datelor cuprinse în Milleniul Cohort Study, care cuprinde analiza stării de sănătate pentru copiii cu vârsta între nouă luni şi trei ani.

Analiza a relevat faptul că în cazul copiilor supravegheaţi parţial de către bunici, riscul de obezitate este cu 15% mai ridicat comparativ cu cei care sunt îngrijiţi direct de către părinţi. În cazul în care bunicii preiau intergral îngrijirea copiilor, riscul creşte până la 34%.

Coordonatoarea studiului, Prof. Catherine Law, a explicat că deşi cercetarea nu şi-a propus să explice corelaţia dintre intervenţia bunicilor şi riscul de obezitate, cele mai probabile cauze ar putea fi legate de un grad mai mare de indulgenţă manifestat de bunici şi de absenţa efortului fizic depus de copii în prezenţa acestora.

O soluţie ar fi ca bunicii să fie mai bine informaţi asupra alimentaţiei sănătoase şi să includă mai multe activităţi fizice în programul cotidian al copiilor.

Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 Astazi vineri, 24 noiembrie 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

291,3

Ce reprezintă acest număr?