Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Tendintele de obezitate la copii se formează cel mai adesea până la vârsta de doi ani
OBEZITATE-COPII-MEDABILITY-CURSURI-EMC.jpg18.02.2010
Un studiu realizat în Statele Unite la Eastern Virgina Medical School a relevat faptul că principalele cauze care determină obezitatea la copii se manifestă înainte de vârsta de doi ani. Principalii factori care contribuie la acest fenomen sunt dieta necorespunzătoare administrată de părinţi, introducerea prea timpurie a hranei solide şi activitatea fizică foarte redusă a copiilor.


Studiul a analizat peste 100 de copii şi adolescenţi obezi, Oamenii de ştiinţă au constatat că mai mult de jumătate dintre aceştia erau supraponderali înainte de 24 de luni, în timp ce 90% din cei analizaţi ajungeau în această stare înainte de a împlini cinci ani. Vârsta medie a copiilor şi adolescenţilor incluşi în eşantion a fost de 12 ani, însă toţi erau deja supraponderali încă de la vârsta de 10 ani.

Principala cauză identificată de cercetători este reprezentată de obiceiurile alimentare care se formează până la vârsta de doi ani. După această vârstă, orice modificare a regimului alimentar devine mult mai dificilă.

Concluziile studiului sunt însă deosebit de utile pentru că pot determina intervenţia tratamentului medical înainte de instalarea cauzelor care provoacă obezitatea infantilă. "De multe ori medicii încep tratamentul după ce se manifestă anumite complicaţii medicale. Determinarea părinţilor şi copiilor de a-şi schimba obiceiurile deja însuşite reprezintă o încercare marcată de obstacole şi frustrări. Studiul de faţă ne arată că trebuie să începem să discutăm despre creşterile excesive în greutate încă din perioada infantilă timpurie, când putem determina schimbări semnificative ale tendinţei de obezitate", a declarat Dr. John Harrington, coordonatorul programului de cercetare.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 Astazi marţi, 21 noiembrie 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

288,7

Ce reprezintă acest număr?