Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Atitudinea pozitivă previne bolile cardiovasculare
happy-people-medability-cursuri-emc.jpg19.02.2010
Un studiu american, publicat în European Heart Journal, arată că persoanele care suferă de stări depresive sau anxioase se expun unui risc mai ridicat de afecţiuni cardiovasculare. În schimb, persoanele care manifestă o atitudine pozitivă par a fi mai puţin expuse acestui risc.

Oamenii de ştiinţă americani au monitorizat 1.700 de subiecţi, timp de zece ani, pentru a urmări incidenţa afecţiunilor cardiovasculare în raport cu stilul de viaţă. Concluziile studiului nu au putut stabili în mod categoric că fericirea ne protejează de bolile de inimă, dar cercetătorii cred că oamenii ar trebui să aibă o abordare pozitivă asupra vieţii pentru a diminua acest risc.

La începutul periodei de monitorizare, subiecţii au completat un chestionar în care li se solicita să aleagă pe o scală cu cinci trepte pentru definirea atitudinii pozitive. În acest fel, fiecare persoană a fost asociată cu un anumit tip de emotivitate, începând de la ostilitate şi anxietate, până la bucurie şi entuziasm.

După 10 ani, la finalul studiului, 145 de subiecţi din eşantionul inţial aveau afecţiuni cardiovasculare, ceea ce reprezintă mai puţin de o persoană din 10.

Cu toate acestea, s-a putut observa că persoanele cu o cotă ridicată de fericire prezentau un risc cu 22% mai mic de a dezvolta probleme cardiace.

Din punctul de vedere al cercetătorilor, este esenţial ca în fiecare zi să petrecem câteva minute de relaxare autentică, în care să ne raportăm pozitiv asupra propriei persoane. Un astfel de exerciţiu ar fi benefic pentru propria stare mentală, dar şi pentru sănătatea fiziologică a organismului.

În opinia specialiştilor, persoanele fericite beneficiază de un somn mai bun şi sunt astfel mai pregătite să facă faţă stresului şi dificultăţilor care pot influenţa starea de sănătatea a organismului.
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 Astazi luni, 20 noiembrie 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

287,8

Ce reprezintă acest număr?