Skip Deschideţi contulSkip cursuri prenatale

cursuri prenatale

Skip Meniu principal
Medicament pentru acnee, eficient în combaterea maladiei SIDA
HIV_image-cursuri_emc_medability.jpg22 martie 2010
Medicamentul Minocin, folosit zeci de ani împotriva acneei, are influenţă asupra celulelor imunitare care conţin virusul HIV în stare latentă. E vorba de un antibiotic, având minocyclina ca substanţă activă, care acţionează asupra celulelor T înainte de activarea virusulu HIV, împiedicând astfel reproducerea acestuia şi răspândirea sa în organism.

Potrivit specialiştilor, Minocinul pare a oferi o soluţie pentru menţinerea virsului HIV în stare latentă, aceasta fiind marea provocare pentru îmbunătăţirea tratamentului împotriva HIV/SIDA. Medicamentele folosite până acum sunt eficiente în menţinerea replicării active a virusului la un nivel scăzut. Faţă de acestea, Minocinul are o abordare diferită prin faptul că împiedică replicarea celulelor T care conţin virusul HIV, blocând implicit şi răspândirea acestuia.

Un alt avantaj important al Minocinului este preţul, care e cu mult mai scăzut decât antiretroviralele folosite în tratamentul obişnuit împotriva HIV.

Studiile efectuate asupra efectelor acestui medicament în tratamentu HIV au fost publicate în Journal of Infectious Disease.

Sursa: Health.com
Skip Calendar

Calendar

Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 Astazi joi, 23 noiembrie 23 24 25
26 27 28 29 30   
Skip Statistică Certificate

Statistică Certificate

Numărul mediu de zile pentru trimiterea certificatelor:

290,8

Ce reprezintă acest număr?